Skip to content
Back to Recipes

Grauzdēts muslis ar jogurta parfē

Grauzdēts muslis ar jogurta parfē

Ingredients (1 people):

  • Grauzdēts muslis 5-7 porcijām/dienām
  • 200 g ātri vārāmās vai pilngraudu auzu pārslas (±2 tases)
  • 100 g mandeļu skaidiņu (±1 tases)
  • 30 ml neitrālas eļļas (saulespuķu vai rapšu) (±2 ēd.k.)
  • 100 g medus (±½ tases)
  • Parfē sastāvdaļas katrai porcijai/dienai
  • 100 g zemeņu, aveņu, mango, persiku, persiku, kivi vai citu mīkstu augļu pēc jūsu izvēles
  • 15 g cukura (±1 ēd.k.)
  • 250 g bezpiedevu jogurta (±2 tases)

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 17 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Grauzdēta mušļa pagatavošana nedēļai:

    • Izņem no cepeškrāsns pannu, un uzsilda cepeškrāsni līdz 160 °C ar konvekciju.
    • Bļodā sajauc grauzdētā mušļa sastāvdaļas un samaisa tās, izmantojot lāpstiņu. Maisa, līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušās.
    • Novieto silikona paliktni cepšanai ar malu uz aukstas cepeškrāsns pannas vai cepamā papīra un vienmērīgi noklāj to ar sagatavoto maisījumu.
    • Cep 15-17 minūtes. Cepšanas laikā vairākkārt apmaisa, lai muslis apceptos vienmērīgi. (Izmanto cepeškrāsns cimdu un ņem vērā, ka panna ir karsta).
    • Atstāj gatavo musli uz cepamā papīra, līdz tas pilnībā atdzisis. Glabā hermētiskā traukā*.
  • Katru dienu, sagatavojot parfē, izvēlas augļus un blendē** tos kopā ar cukuru, līdz iegūst vienmērīgu biezeni.

  • Universālajā burkā 550 ml kārtās lej jogurtu un augļu biezeni. Piepilda vāciņu ar mērces nodalījumu ar musli, lai tas saglabātos kraukšķīgs.

  • Kad pienācis laiks to baudīt, pārber parfē ar grauzdēto musli.

Additional Note:

Padoms:

* Modular ovālās kārbas ir izcili hermētiski iepakojumi, kuros glabāt grauzdēto musli, lai tas saglabātos kraukšķīgs visas nedēļas garumā.

** SuperSonic kompaktais smalcinātājs dažās sekundēs sasmalcina mīkstus augļus, pārvēršot tos biezenī.