Skip to content
Back to Recipes

Bumbieru un ābolu kompots

Bumbieru un ābolu kompots

Ingredients (4 people):

300 g ābolu

400 g gatavu bumbieru

1 ēdamk. šķidrā vaniļas ekstrakta (vai 1 vaniļas pāksts sēkliņas)

100 ml ūdens

50 ml sarkanas koncentrētas sulas

Pasniegšanai

50 g sadrupinātu cepumu (Bastogne, Digestive vai tamlīdzīgu)

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 8 min.

Difficulty: easy

Preparation:

1. Ar dārzeņu mizotāju nomizojiet augļus, ar U sērijas universālo nazi sagrieziet tos četrās daļās, izgrieziet serdes un augļus lieciet Mikrovilņu ātrvārāmajā katlā II.   

2. Šeikerī Eazy 600 ml sajauciet vaniļas ekstraktu, ūdeni un sulu un pārlejiet augļu gabaliņus ar šo maisījumu. Uzlieciet vāku un gatavojiet ēdienu 8 min. ar 900 vatu jaudu. Pirms noņemt vāku, ļaujiet ēdienam 5 min. pastāvēt.

Pasniedziet siltā vai aukstā veidā, pārkaisītu ar sadrupinātiem cepumiem.  Var pasniegt arī kā piedevu pie saldējuma.

 

Padoms: augļus var arī samīcīt ar Mīcītāju, lai iegūtu viendabīgu konsistenci.