Skip to content
Back to Recipes

Franču sīpolu burgeri

Franču sīpolu burgeri

Ingredients (6 people):

  • 680 g maltas liellopu gaļas
  • 30 g sīpolu zupas garšvielu maisījuma
  • 15 ml Vorčesteršīras mērces (± 1 ēd.k.)
  • 2 ml sāls (± ½ tējk.)
  • Karamelizētajiem sīpoliem
  • 15 ml olīveļļas (±1 ēd. k.)
  • 2 lieli saldie sīpoli (sagriezti plānās šķēlītēs)
  • 2 ml sāls (± ½ tējk.)
  • 60 ml liellopa gaļas buljona (±¼tases)
  • 15 ml balzametiķa (± 1 ēd.k.)
  • Dižonēze
  • 75 g majonēzes (±⅓ tases)
  • 30 ml Dižonas sinepju (±2 ēd.k.)
  • 1 liela ķiploka daiva (saspiesta vai sarīvēta)
  • Pasniegšanai:
  • Grauzdētas “brioche” burgeru maizītes
  • Siers šķēlēs pēc izvēles
  • Siers šķēlēs pēc izvēles Cepts bekons, lapu salāti, tomāti (pēc izvēles)

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 1 h 12 min.

Standing time: 70 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Vidēja izmēra bļodā liek maltu liellopa gaļu, sīpolu zupas garšvielu maisījumu, Vorčesteršīras mērci un sāli. Atstāj marinēties vismaz vienu stundu, pārliecinoties, ka pirms gatavošanas gaļa ir istabas temperatūrā.

  • Lielā pannā uzkarsē eļļu vidēji augstā temperatūrā. Eļļā liek sīpolu šķēles, pārber ar sāli un apmaisa, lai eļļa pārklātu sīpolus. Pievieno liellopu gaļas buljonu, samazina karstumu un gatavo zemā temperatūrā apmēram 45 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz sīpoli kļūst brūni un karamelizēti.

  • Pēdējās 5-10 min. karamelizēšanās laikā sīpolus pannā aplej ar balzametiķi. Izslēdz plīti un sīpolus ievieto citā traukā. Ļauj pannai atdzist, tad to kārtīgi nomazgā.

  • Sadala malto liellopu gaļu 6 vienādās porcijās, un ar Hamburgeru presi izveido vienādus plāceņus.

  • Uzliek lielu pannu uz vidēja karstuma plīts, vajadzības gadījumā ielejot tajā nelielu daudzumu eļļas. Liek 3 burgeru plāceņus pannā un cep 2-3 minūtes. * Apgriež plāceņus, cep vēl 1-2 minūtes, tad uzliek uz tiem siera šķēles, uzliek pannai vāku, un cep vēl 1 minūti. Pielāgo cepšanas laiku pēc nepieciešamības, lai sasniegtu vēlamo gatavības pakāpi. Noņem gatavos plāceņus no pannas. Cep atlikušos 3 plāceņus.

  • Noņem burgerus no pannas, un pirms pasniegšanas ļauj tiem 5-10 minūtes atdzist.

  • Kamēr burgeri dziest, mazā bļodā liek majonēzi, sinepes un sasmalcināto ķiploku. Samaisa.

  • Uzsmērē dižonēzi uz burgeru maizītēm, uzliek plāceni, kam virsū liek karamelizētos sīpolus un citas sastāvdaļas pēc izvēles.

Additional Note:

*Pārbauda iekšējo temperatūru, lai noskaidrotu, vai burgera gaļa ir sasniegusi vēlamo gatavības pakāpi. Neaizmirstiet noņemt burgerus no pannas neilgi pirms vēlamās temperatūras sasniegšanas, jo iekšējā temperatūra turpinās palielināties arī pēc cepšanas.

  • Vāji izcepts: 55-60 °C
  • Vidēji izcepts: 60-65 °C
  • Gandrīz izcepts: 65-69 °C
  • Labi izcepts: 71°-100 °C