Skip to content
Back to Recipes

Kartupeļu maize

Kartupeļu maize

Ingredients (0 people):

  • 300 g kartupeļu
  • 25 g rauga
  • 50 ml ūdens
  • 1 tējk. cukura
  • 300 ml piena (2%) istabas temperatūrā
  • 1,5 tējk. sāls
  • 600 g (1 l) miltu
  • 2 ēd.k. neitrālas garšas eļļas

Preparation time: 150 min.

Cooking time: 30 min.

Difficulty: average

Preparation:

Kartupeļus vāra ūdenī, līdz tie mīksti. Pēc tam tos samīca ar Mīcītāju un atdzesē.

Raugu izšķīdina ūdenī 4,5 l Mīklas bļodā un sajauc ar cukuru, izmantojot Apmaisīšanas karoti.

Pievieno kartupeļus, 1 ēd.k. eļļas un pienu, un samaisa. Pēc tam pievieno sāli un pakāpeniski – miltus. Mīklu labi samaisa un izveido mīklas bumbu.

Mīklu izliek uz Paliktņa mīklas mīcīšanai, kas apkaisīts ar miltiem, un mīca 6-8 min. vai tik ilgi, līdz mīkla ir kļuvusi gluda, elastīga un daļēji stingra.

Ielej 1 ēd.k. eļļas bļodā un saskalina, lai eļļa vienmērīgi sadalās pa bļodas sieniņām. Ievieto bļodā mīklu un groza to, līdz visa virsma ir apklāta ar eļļu. Uzliek bļodai vāku un ļauj mīklai uzrūgt 1 stundu vai tik ilgi, līdz atdalās vāks.

Uzrūgušo mīklu saspiež atpakaļ un tad ievieto UltraPro 3,5 l traukā. Uzliek vāku un mīklai ļauj atkal uzrūgt līdz divkāršam apmēram aptuveni 35 min. Pirms cepšanas mīklu nedaudz apsmērē ar ūdeni un apkaisa ar miltiem.

Vispirms izņem no cepeškrāsns restīti un tad uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Cep 30-35 min. bez vāka. Vāku uzliek pēdējās 15 min., lai maizes garoza nekļūtu pārāk tumša.

Maizi izņem no formas un ļauj atdzist uz restītes.