Skip to content
Back to Recipes

Kartupeļu/šokolādes kēksiņi

Kartupeļu/šokolādes kēksiņi

Ingredients (4 people):

  • Sastāvdaļas 6 kēksiņiem
  • 140 g kartupeļu
  • 50 ml ūdens
  • 40 g atlaidināta sviesta
  • 150 ml pūdercukura
  • 2 olas
  • 70 g (apm. 150 ml) lazdu riekstu miltu
  • 1 ēd. k. kakao
  • 50 ml miltu
  • ½ tējk. cepamā pulvera
  • 2 ēd. k. piena
  • 40 g tumšās šokolādes
  • 25 g rupji kapātu lazdu riekstu
  • 2 tējk. vaniļas cukura

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 30 min.

Difficulty: average

Preparation:

Izņemiet cepamrežģi no cepeškrāsns, uzlieciet uz cepamrežģa silikona kēksu veidni un sakarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.

Nomizojiet kartupeļus un sagrieziet tos mazākos gabaliņos.

Ielejiet ūdeni un ieberiet kartupeļus krūzē MicroCook Kande (1 l), uzlieciet vāku un gatavojiet 6 – 7 min. ar 600 vatu jaudu.
Ļaujiet 5 min. pastāvēt. Noteciniet un sastrādājiet biezenī ar dārzeņu
smalcinātāju.

Saputojiet sviestu ar pūdercukuru, izmantojot ExtraChef ar putošanas opciju. Pa vienai pievienojiet olas. Pievienojiet kartupeļus, lazdu riekstu miltus, kakao, miltus un cepamo pulveri un vēlreiz saputojiet.

Izkausējiet šokolādi ar pienu krūzē MicroCook 1 l, ievietojot uz ½ minūti mikroviļņu krāsnī, kas darbojas ar 600 vatu jaudu. Uzmanīgi iemaisiet mīklā un sadaliet pa porcijām silikona kēksu formā.

Pārkaisiet ar lazdu riekstu drupatām un vaniļas cukuru un cepiet 30 min.

Padoms:
Pasniedziet ar grieķu jogurtu, kas samaisīts ar nedaudz vaniļas cukura.