Skip to content
Back to Recipes

Kēksiņi ar sarkano ogu pildījumu

Kēksiņi ar sarkano ogu pildījumu

Ingredients (6 people):

  • SASTĀVDAĻAS 6 gab.
  • 175 g sarkanu ogu (avenes, zemenes, u.c.)
  • 2 ēd. k. pūdercukura
  • Mīkla:
  • 50 g mandeļu
  • 250 ml miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 125 ml cukura
  • 1 ola
  • 50 ml piena
  • 75 g izkausēta sviesta
  • Šķipsniņa sāls

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 20 min.

Difficulty: average

Preparation:

1. Ogas kopā ar pūdercukuru ieber Ātrajā smalcinātājā–putotājā Turbo Chef un sasmalcina. Masu ielej Tupperware Ledus formā un saldē 8 stundas. No vienas porcijas var pagatavot 12 sorbeta ledus gabaliņus, un šai receptei nepieciešami 6 sorbeta gabaliņi.                      

2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai karstā gaisa režīmā.          

3. Mandeles sarīvē ar FusionMaster rupjo rīvi.

4. Pusi mandeļu masas, miltus, cepamo pulveri, cukuru (atlieciet 1 ēd.k. cukura), olas, pienu, izkausēto sviestu un sāli ieber bļodā un samaisa viendabīgā masā.    

5. Silikona kēksu formu novieto uz aukstām cepeškrāsns restītēm un sadala mīklu formiņās.  

6. Izņem sorbetu no ledus formas. Ledus formas pamatnē ielej karstu ūdeni, lai būtu vieglāk izņemt sasaldētos sorbeta gabaliņus.

7. Katras kēksa formiņas vidū iespiež sorbeta gabaliņu un pārkaisa ar atlikušo mandeļu masu un cukuru.

8. Cep 20 min.

Kēksiņiem ļauj atdzist 5 min., pirms tos uzmanīgi izņem no formas.