Ingredients (8 people):
- 1 kg maltas laša gaļas (bez ādas)
- 1 bunte diļļu (smalki sagrieztas)
- 30 ml maurloku (smalki sagriezti) (±2 ēd.k.)
- Sāls un pipari pēc garšas
- 15 ml olīveļļas cepšanai (± 1 ēd.k.)
- Avokado majonēzei
- 3 koriandra zariņi
- 1 liels gatavs avokado
- 75 g majonēzes (±⅓ tases)
- 1/2 laima sula
- Sāls un pipari
- Pasniegšanai
- Burgeru maizītes, sarkanā sīpola šķēles, gurķa šķēles, lapu salāti...
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 20 min.
Standing time: 5 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Liek laša malto gaļu, maurlokus, dilles, sāli un piparus vidēja izmēra bļodā un maisa līdz viss sajaucies.
Sadala maisījumu 8 vienādās porcijās un ar Hamburgeru presi izveido vienādus plāceņus.
Ielej eļļu lielā pannā un liek uz vidēja karstuma plīts. Kad eļļa ir gatava cepšanai, cep plāceņus 3-4 minūtes no katras puses vai līdz tie ir zeltaini un kārtīgi izcepušies, un to iekšējā temperatūra ir sasniegusi 63 °C.
Noņem burgerus no pannas, un pirms pasniegšanas ļauj tiem 5 minūtes atdzist.
Tikmēr, izmantojot SuperSonic smalcinātāju augsto, kurā ievietots asmens, sasmalcina koriandru. Noņem asmeni un tā vietā liek lāpstiņu. Pievieno atlikušās majonēzes pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas, pavelk auklu līdz sastāvdaļas labi sajaukušās un iegūta vienmērīga masa.
Pasniedz plāceņus burgeru maizītēs ar avokado majonēzi un izvēlētajām piedevām.
Additional Note: