Ingredients (6 people):
- 1 kg flanksteika (sagriezts 4 daļās)
- 5 ml steika garšvielu (± 1 tējk.)
- 4 ķiploka daiviņas (saspiestas)
- 415 ml liellopa buljona (pa daļām) (±1¾ tase)
- 120 ml sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu (±½ tases)
- 15 ml sezama eļļas (± 1 ēd. k.)
- 105 g brūnā cukura (± ¼ tases)
- 45 ml kukurūzas cietes (± 3 ēd. k.)
- 415 g saldētu brokoļu ziedkopu
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 35 min.
Standing time: 15 min.
Difficulty: easy
Costs: low
Preparation:
Pārkaisiet steiku ar garšvielām un ievietojiet Micro Pressure Cooker.
Vidēja izmēra bļodā lieciet ķiploku, 355 ml/± 1½ tasi liellopa buljona, sojas mērci, sezama eļļu un brūno cukuru. Pārlejiet steikam. Ja gaļa nav pilnībā pārklājusies, pievienojiet vēl buljona. Uzlieciet vāku, nofiksējiet to un 3 minūtes gatavojiet mikroviļņu krāsnī, iestatot jaudu uz 900 vatiem.
Izņemiet no mikroviļņu krāsns un atstājiet ar nenoņemtu vāku vai līdz brīdim, kad nokrītas spiediena indikators, apm. 15 min. un tad atveriet un noņemiet vāku.
Uzlieciet steiku uz griežamā dēlīša un sadaliet to ar 2 dakšiņām.
Mazā bļodiņā sakuliet kukurūzas cieti un atlikušos 60 ml/±¼ tases liellopu buljona. Iemaisiet siltā šķidrumā Pressure Cooker pamatnē.
Iemaisiet saldētus brokoļus Pressure Cooker šķidrumā. Uzlieciet vāku un gatavojiet mikroviļņu krāsnī 15 minūtes, iestatot jaudu uz 900 vatiem.
Lieciet gaļu atpakaļ Pressure Cooker un samaisiet visas sastāvdaļas. Pasniedziet siltu un, ja vēlaties, ar rīsiem.
Additional Note:
Pagatavojiet savu steika garšvielu maisījumu no norādītajām sastāvdaļām un glabājiet tās hermētiskā traukā.
• 30 ml sāls (± 2 ēd. k.)
• 15 ml maltu melno piparu (±1 ēd. k.)
• 15 ml ķiploku pulvera (± 1 ēd. k.)
• 15 ml kakao pulvera (± 1 ēd. k.)
• 15 ml gaišā kukurūzas sīrupa (± 1 ēd. k.)
• 15 ml kūpinātas paprikas pulvera (± 1 ēd. k.)
• 15 ml kumīna (± 1 ēd. k.)
• 15 ml kaltēta timiāna (± 1 ēd. k.)