Skip to content
Back to Recipes

Maize ar zaļumiem

Maize ar zaļumiem

Ingredients (4 people):

  • Sastāvdaļas 1 maizes klaipam
  • 650 ml miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sāls
  • 2 tējk. cukura
  • 10 saulē kaltēti tomāti eļļā
  • 50 ml svaigu zaļumu, piem., pētersīļi, rozmarīns, baziliks vai timiāns
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • 330 ml alus
  • 1 ēdamk. citrona sulas
  • Augu eļļa veidnes ieziešanai

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 45 min.

Difficulty: average

Preparation:

Pagatavošana: 10 min. 210°C temperatūrā un 45 – 55 min. 190°C temperatūrā

  1. Izvelciet no cepeškrāsns cepamo režģi un uzlieciet uz tā UltraPro 1,8 l. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 210°C.
  2. Samaisiet miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru. Sakapājiet tomātus, zaļumus un ķiploku, izmantojot ātro smalcinātāju.
  3. Iemaisiet sakapātās sastāvdaļas, alu un citrona sulu miltu maisījumā un maisiet, līdz izveidojas mīksta mīkla.
  4. Ielieciet mīklu ar eļļu ieziestā UltraPro 1,8 l. Uzlieciet vāku un cepiet maizi 10 minūtes iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 210°C temperatūrā.
  5. Tad noņemiet vāku, pazeminiet temperatūru līdz 190°C un cepiet vēl aptuveni 45-55 minūtes.

Pasniedziet šo maizi pie zupas vai sieru plates.