Skip to content
Back to Recipes

Risoto ar sēnēm, saulē kaltētiem tomātiem un jaunajiem spinātiem

Risoto ar sēnēm, saulē kaltētiem tomātiem un jaunajiem spinātiem

Ingredients (4 people):

250 g sēņu

2 šalotes sīpolu

350 g arborio risoto rīsu

550 ml ūdens

100 ml baltvīna

1 buljona kubiciņš, vistas

75 g saulē kaltētu tomātu

80 g parmezāna

60 g siera

75 g jauno spinātu

Sāls un pipari

40 g parmezāna pasniegšanai

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

1. Noskalojiet un nosusiniet sēnes.

2. Ar FusionMaster griezējspiedi 10 mm sagrieziet tās kubiciņos un ielieciet Mikrovilņu ātrvārāmajā katlā II.

3. Sakapājiet sīpolus Ātrajā smalcinātājā–putotājā Turbo Chef un ielieciet tos ātrvārāmajā katlā.

4. Noskalojiet rīsus un ieberiet tos ātrvārāmajā katlā. Pielejiet ūdeni, baltvīnu un buljonu. Ar silikona lāpstiņu visu apmaisiet.

5. Uzlieciet vāku un gatavojiet 15 min. ar 900 vatu jaudu. Ļaujiet ēdienam 10 min. pastāvēt, līdz samazinās spiediens.

6. Sakapājiet saulē kaltētos tomātus Ātrajā smalcinātājā–putotājā Turbo Chef.

7. Uz FusionMaster “zvaigžņu” rīves sarīvējiet 80 g parmezāna.

8. Pievienojiet sviestu un parmezānu un ar silikona lāpstiņu visu apmaisiet. Pievienojiet tomātus, jaunos spinātus, kā arī sāli un piparus. Atkal visu samaisiet, ēdienu pārkaisiet ar 40g rīvēta parmezāna un uzreiz pasniedziet.

 

Pasniedziet ar pētersīļu/ķiploku smalkmaizītēm.