Ingredients (4 people):
- 4 pavasara sīpoli vai sīpolloki (sasmalcināti lielos gabalos)
- 1 bunte kinzas
- 1 jalapeno (ar sēklām)
- 2 ķiploka daiviņas
- 450 g maltas vistas vai
- 1 laims (rīvēta miziņa un sula)
- 5 ml malta kumīna (±1 1 tējk.)
- 5 ml maltas paprikas (±1 tējk.)
- 50 g rīvēta siera pēc izvēles (±½ tases)
- Sāls un pipari pēc garšas
- Pasniegšanai
- Burgeru maizītes, gvakamole, salātu lapas, tomātu šķēles, sagriezts sarkanais sīpols, Meksikāņu asā mērce...
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 16 min.
Standing time: 10 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Ievieto sīpollokus, kinzu, jalapeno un ķiplokus Supersonic smalcinātājā Extra un sasmalcina lielos gabalos.
Ieber smalcinātāja saturu un visas atlikušās sastāvdaļas bļodā un samaisa, līdz tās kārtīgi sajaukušās.
Sadala maisījumu 4 vienādās porcijās un ar Hamburgeru presi izveido vienādus plāceņus.
-
Pagatavošana ar Micro Pro sērijas grilu:
Ievieto 2 plāceņus Micro Pro sērijas grilā. Uzliek grila vāku zemajā pozīcijā un gatavo mikroviļņu krāsnī, kas iestatīta uz 900 vatiem, 4 minūtes. Apgriež plāceņus uz otru pusi un gatavo mikroviļņu krāsnī vēl 4 minūtes, līdz tie ir zeltaini un to iekšējā temperatūra sasniedz 74 °C. Atkārto ar atlikušajiem diviem plāceņiem.
-
Pagatavošana uz plīts:
Uzkarsē lielu pannu uz vidējas uguns, vajadzības gadījumā pievienojot nelielu daudzumu eļļas. Gatavo burgerus 5-6 min. Apgriež tos un gatavo vēl 5-6 min. vai līdz to iekšējā temperatūra sasniedz 74 °C.
Noņem burgerus no pannas un pirms pasniegšanas ļauj tiem 5-10 minūtes atdzist.
Pirms pasniegšanas ieliek plāceņus burgeru maizītēs un pievieno izvēlētās piedevas.
Additional Note: