Ingredients (6 people):
- 1 vaniļas pāksts
- 200 ml saldā krējuma (ļoti auksta)
- 200 g kondensētā piena
- 300 g zemeņu
- 2 olu baltumi
- 150 ml (75 g) pūdercukura
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: easy
Preparation:
1. Pārgrieziet vaniļas pāksti gareniski un izņemiet sēkliņas.
2. Saputojiet krējumu stingrās putās, izmantojot Speedy Chef II. Pievienojiet vaniļas sēkliņas un pusi kondensētā piena. Visu uzmanīgi samaisiet.
3. Ar Ātro smalcinātāju-putotāju sasmalciniet zemenes īpaši smalki. Pievienojiet atlikušo kondensēto pienu un atkal samaisiet.
4. Saputojiet olu baltumus stingrās putās, izmantojot Speedy Chef II.
Pievienojiet pūdercukuru un saputojiet vēl.
5. Sajauciet zemeņu un olu baltumu masu kopā.
6. Ielejiet pusi zemeņu maisījuma želejas formā 1,5 l, tad – putukrējuma maisījumu un visbeidzot – atlikušo zemeņu maisījumu.
7. Saldējiet saldējumu vismaz 8 stundas.
8. Ņemiet saldējumu ārā no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas. Lai vieglāk atbrīvotu formas saturu, formu iespējams apliet ar siltu ūdeni.