Ingredients (8 people):
- 250 g piparkūku
- 300 g ceptu kastaņu
- 200 g zosu aknu pastētes (var aizstāt ar maltu cūkgaļu)
- 2 pērļu vistiņas (katra 1,5 kg)
- 3 ēd. k. brendija (± 50 ml)
- 50 g sviesta
- Sāls un pipari
- 2 selerijas saknes (katra apm. 800 g)
- 2 ed.k. olivellas (± 30 ml)
- Kokteiļu kociņi
Preparation time: 25 min.
Cooking time: 2 h 35 min.
Standing time: 5 min.
Difficulty: advanced
Costs: high
Preparation:
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C/6. iest.
ExtraChef divos piegājienos sasmalciniet piprakūkas sīkās drupatās. ExtraChef sasmalciniet kastaņus. Sagrieziet kubiņos zosu aknu pastēti.
Mīklas bļodā 3 l ar silikona lāpstiņu samaisiet sasmalcinātos cepumus ar sasmalcinātajiem kastaņiem un kubiņos sagriezto zosu aknu pastēti.
Pildiet cepumu maisījumu pērļu vistiņu vēderā un ar zobu bakstāmajiem kociņiem aiztaisiet vēderu.
Lieciet pērļu vistiņu UltraPro kvadrātveida traukā 5,7 l un pa virsu tai uzlejiet nelielu daudzumu brendija. Pa virsu lieciet mazas sviesta piciņas. Pievienojiet sāli un piparus.
Uzlieciet vāku un gatavojiet pērļu vistiņas 1 stundu un 45 minūtes. Izņemiet tās no krāsns un atstājiet 5 minūtes atdzist.
Nomizojiet selerijas sakni un sagrieziet 8 gabalos. Sagrieziet salmiņos ar FusionMaster griezējspiedi (10 mm). Lieciet Space Saver Bowl 2 l un pievienojiet olīveļļu. Uzlieciet bļodai vāku un kārtīgi sakratiet, lai sastāvdaļas samaisītos.
Lieciet tās UltraPro kvadrātveida traukā 3,3 l, uzlieciet vāku un gatavojiet 40 min 210 °C/7. iest., un pēdējās 10 minūtes gatavojiet bez vāka.
Ja nepieciešams uzsildiet pērļu vistiņas cepeškrāsnī. Sagrieziet tās gabalos un pasniedziet ar pildījumu, mērci un selerijas salmiņiem.
Additional Note:
Tip: To make cut the celeriac in sticks, you can also use the MandoChef (setting 9;9).