Skip to content
Back to Recipes

Ziemassvētku pērļu vistiņa ar selerijas salmiņiem

Ziemassvētku pērļu vistiņa ar selerijas salmiņiem

Ingredients (8 people):

  • 250 g piparkūku
  • 300 g ceptu kastaņu
  • 200 g zosu aknu pastētes (var aizstāt ar maltu cūkgaļu)
  • 2 pērļu vistiņas (katra 1,5 kg)
  • 3 ēd. k. brendija (± 50 ml)
  • 50 g sviesta
  • Sāls un pipari
  • 2 selerijas saknes (katra apm. 800 g)
  • 2 ed.k. olivellas (± 30 ml)
  • Kokteiļu kociņi

Preparation time: 25 min.

Cooking time: 2 h 35 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: advanced

Costs: high

Preparation:

  • Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C/6. iest.

  • ExtraChef divos piegājienos sasmalciniet piprakūkas sīkās drupatās. ExtraChef sasmalciniet kastaņus. Sagrieziet kubiņos zosu aknu pastēti.

  • Mīklas bļodā 3 l ar silikona lāpstiņu samaisiet sasmalcinātos cepumus ar sasmalcinātajiem kastaņiem un kubiņos sagriezto zosu aknu pastēti.

  • Pildiet cepumu maisījumu pērļu vistiņu vēderā un ar zobu bakstāmajiem kociņiem aiztaisiet vēderu.

  • Lieciet pērļu vistiņu UltraPro kvadrātveida traukā 5,7 l un pa virsu tai uzlejiet nelielu daudzumu brendija. Pa virsu lieciet mazas sviesta piciņas. Pievienojiet sāli un piparus.

  • Uzlieciet vāku un gatavojiet pērļu vistiņas 1 stundu un 45 minūtes. Izņemiet tās no krāsns un atstājiet 5 minūtes atdzist.

  • Nomizojiet selerijas sakni un sagrieziet 8 gabalos. Sagrieziet salmiņos ar FusionMaster griezējspiedi (10 mm). Lieciet Space Saver Bowl 2 l un pievienojiet olīveļļu. Uzlieciet bļodai vāku un kārtīgi sakratiet, lai sastāvdaļas samaisītos.

  • Lieciet tās UltraPro kvadrātveida traukā 3,3 l, uzlieciet vāku un gatavojiet 40 min 210 °C/7. iest., un pēdējās 10 minūtes gatavojiet bez vāka.

  • Ja nepieciešams uzsildiet pērļu vistiņas cepeškrāsnī. Sagrieziet tās gabalos un pasniedziet ar pildījumu, mērci un selerijas salmiņiem.

Additional Note:

Tip: To make cut the celeriac in sticks, you can also use the MandoChef (setting 9;9).