Skip to content
Back to Recipes

Burkānu, biešu un puravu sautējums

Burkānu, biešu un puravu sautējums

Ingredients (4 PORCIJĀM):

  • 400 g puravu (tikai baltās dārzeņa daļas)
  • 1 l vāroša ūdens
  • 500 g burkānu
  • 500 g svaigu sarkano biešu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 3 sīpolloki
  • 3 ēdamk. olīveļļas (aptuveni 45 ml)
  • 6 zariņi pētersīļa
  • 50 g rīvmaizes
  • 30 g maltu riekstu
  • sāls un pipari
  • 2 ēdamk. “shoyu” vai sojas mērces (aptuveni 30 ml)

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 1 h

Standing time: 10 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C, izmantojot režīmu ar ventilatoru.

  • Sagriež puravu 2 cm lielos gabalos (zaļās daļas var izmantot zupu pagatavošanai). Ievieto puravus UltraPro 2L, pārlej tos ar 1 l vāroša ūdens. Uzliek vāku, ļauj nostāvēties 10 minūtes, tad nokāš.

  • Nomizo burkānus un sagriež tos 1 cm biezās šķēlēs. Nomizo bietes, sagriež tās aptuveni 2 cm biezās šķēlēs, noskalo tās, nožāvē uz papīra dvieļa.

  • Nomizo ķiploka daiviņas, sagriež tās uz pusēm un izņem zaļo vidu. Sagriež sīpollokus 2 daļās.

  • Nokāstajiem puraviem UltraPro traukā pievieno burkānus, bietes, divas ķiploka daiviņas un sīpollokus. Apsmidzina dārzeņus ar olīveļļu un viegli tos apmaisa, izmantojot Silikona lāpstiņu.

  • Uzliek vāku un cep 40 minūtes.

  • Sasmalcina pētersīļu lapas kopā ar atlikušo ķiploku, izmantojot SuperSonic mazo smalcinātāju. Pievieno rīvmaizi, samaltus riekstus, šķipsniņu sāls un vēlreiz visu sajauc.

  • Kad dārzeņi cepušies 40 minūtes, tiem pievieno “shoyu” vai sojas mērci un piparus, viegli apmaisa. Pārber dārzeņiem masu, kas sagatavota, izmantojot SuperSonic mazo smalcinātāju.

  • Cep bez vāka vēl 20 minūtes 190 °C.

Additional Note:

BIETES var palīdzēt aknu detoksikācijas procesā. Tās satur vielas, kas var palīdzēt aktivizēt aknu funkcijas. Tām savukārt ir nozīme asins attīrīšanā.