Skip to content
Back to Recipes

Chocolate and Pear Cake

Chocolate and Pear Cake

Ingredients (8 people):

  • 150 g dark chocolate (±5 1/4 oz)
  • 125 g unsalted butter (±1/2 cup)
  • 1 l boiling water (for "bain-marie") (±4 cups)
  • 50 ml milk (dairy or non-dairy) (±3 tbsp)
  • 5 eggs
  • 200 g all-purpose flour (±1 1/4 cups)
  • 10 ml baking powder (±2 tsp)
  • 50 g cocoa powder (sifted) (±1/2 cup)
  • 130 g sugar (±1/2 cup)
  • 400 g canned pears (drained*) (±14 oz)
  • For greasing the UltraPro
  • 15 g unsalted butter (±1 tbsp)
  • 15 g sugar (±1 tbsp)

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 50 min.

Standing time: 60 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Salauž šokolādi mazos gabaliņos un ieber to Ultimate mīklas bļodā 1 l. Pārber ar sviestu, kas sakapāts mazos gabaliņos.

  • Ielej aptuveni 1 litru verdoša ūdens Ultimate mīklas bļodā 3,5 l. Uzmanīgi tajā ievieto Ultimate mīklas bļodu 1 l, kurā atrodas šokolāde un sviests, lai tā atrastos ūdens peldē. Neliek vāku. Atstāj uz 15 minūtēm. Kad pagājusi puse no šī laika, apmaisa.

  • Izņem Ultimate mīklas bļodu 1 l no ūdens peldes. Putojot šokolādes masai pa vienai pievieno olas. Turpina putot, lūdz mīkla kļūst viendabīga.

  • Ievieto aukstu cepeškrāsns režģi otrajā zemākajā cepeškrāsns līmenī un uzsilda cepeškrāsni līdz 180 °C, neizmantojot konvekciju.

  • Izlej ūdeni no mīklas bļodas 3,5 l un nožāvē to. Ievieto miltus, cepamo pulveri, kakao un cukuru mīklas bļodā 3,5 l. Aizver to un sakrata, sajaucot visas sastāvdaļas.

  • Pievieno maisījumam iepriekš sagatavoto šokolādes masu. Aizver bļodu un krata to no viena sāna uz otru 10 reizes. Pēc tam krata to 30 sekundes pārmaiņus uz augšu un uz leju un no vienas puses uz otru vai līdz brīdim, kad vairs nav dzirdams troksnis.

  • Sasmalcina bumbierus (katru no bumbieru pusītēm aptuveni 6 gabaliņos), pievieno tos mīklai un maisa līdz tie iejaukti mīklā.

  • Ietauko UltraPro kvadrātveida trauku 2 L ar sviestu un apber to ar cukuru.

  • Ielej mīklu UltraPro un cep bez vāka 45-50 minūtes.

  • Ļauj nostāvēties 10-15 minūtes pirms izņemšanas no formas, tad atstāj atdzist vēl 30 minūtes. Pasniedz.

Additional Note:

Padoms:

* Izmantojiet Ultimate mīklas bļodu 2 l un bļodu aizsargu pret šļakatām, lai nolietu šķidrumu no konservētajiem bumbieriem.