Skip to content
Back to Recipes

Laima muss

Laima muss

Ingredients (4 PORCIJAS):

  • 100 g saldu krekeru (10 krekeri)
  • 25 g sviesta – auksta un sagriezta mazos gabaliņos (aptuveni 2 ēdamkarotes)
  • 220 g krēmsiera istabas temperatūrā (aptuveni )
  • 140 ml saldināta kondensēta piena (aptuveni ⅔ krūzes)
  • 150 g grieķu jogurta ar laimu vai bez piedevām (aptuveni ½ krūzes)
  • 4 laimu sula* (aptuveni 60 ml / ¼ krūzes)
  • Pasniegšanai
  • Laima miziņa
  • Putukrējums

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Ievieto krekerus un auksto sviestu SuperSonic lielajā smalcinātājā, kurā ievietots asmens. Aizver to un sasmalcina, raujot auklu, masu. Masu izņem no trauka un ieliek citā bļodā, noliek malā.

  • Musa pagatavošanai: Tīrā SuperSonic lielajā smalcinātājā, kurā ievietota lāpstiņa, ieliek krēmsieru istabas temperatūrā, kondensēto pienu un jogurtu. Pavelk auklu, līdz masa pilnībā sajaukusies.

  • Uzliek piltuves stiprinājumu uz vāka aizvērtā pozīcijā. Ielej laima sulu piltuvē un pagriež to atvērtā pozīcijā. Pavelk auklu, lai iejauktu sulu musā.

  • Pasniegšanai sadala krekeru masu 4 daļās un ieliek trauciņos (aptuveni 20 gramu vienai porcijai). Tad sadala laima musu un uzliek virs cepumu masas kārtas (apmēram 150 gramu vienai porcijai). Garnē ar putukrējumu un laima miziņu.

Additional Note:

PADOMS: Musu var pagatavot iepriekš un uzglabāt līdz 3 dienām hermētiskā traukā ledusskapī.

*Ja laims nav pieejams, neaizcietojiet to ar citronu.