Skip to content
Back to Recipes

Zivs ar apelsīniem un ķiršu tomātu un avokado salāti

Zivs ar apelsīniem un ķiršu tomātu un avokado salāti

Ingredients (6 people):

  • 1 sarkanais sīpols
  • 250 g ķiršu tomātu
  • 6 avokado (ne pārāk nogatavojušies)
  • 30 ml citronu sulas (± 2 ēd.k.)
  • 2 apelsīni
  • 6 baltās zivs filejas gabaliņi (± 125 g katrs)
  • Sāls un pipari
  • 4 koriandra zariņi (rupji sakapāti)
  • 30 ml olīveļļas (± 2 ēd.k.)

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Uzkarsē krāsni līdz 180 °C temperatūrai (bez konvekcijas). Uzliek silikona paliktni uz auksta cepeškrāsns režģa vai metāla cepamās pannas, noliek malā.

  • Nomizo sīpolu, pārgriež to uz pusēm. Tad sagriež to sīkāk, izmantojot griezējspiedi ar lielo restīti.

  • Ķiršu tomātus sagriež uz pusēm.

  • Katru avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un ar karoti izņem mīkstumu. Tad to sasmalcina, izmantojot griezējspiedi ar lielo restīti. Apslaka avokado ar citrona sulu, lai novērstu oksidēšanos.

  • Nomizo apelsīnus un noņem tiem arī mizas balto daļu.

  • Novieto zivs filejas gabaliņus uz silikona paliktņa, pārber ar sāli un pipariem. Uz katra gabaliņa uzliek 3 vai 4 apelsīna daiviņas. Cep krāsnī 15 minūtes.

  • Novieto zivs filejas gabaliņus uz silikona paliktņa, pārber ar sāli un pipariem. Uz katra gabaliņa uzliek 3 vai 4 apelsīna daiviņas. Cep krāsnī 15 minūtes.

  • Pasniedz zivi kopā ar sīpola, tomātu un avokado salātiem.

Additional Note: