Ingredients (4 PORCIJĀM):
- 400 g puravu (tikai baltās dārzeņa daļas)
- 1 l vāroša ūdens
- 500 g burkānu
- 500 g svaigu sarkano biešu
- 3 ķiploka daiviņas
- 3 sīpolloki
- 3 ēdamk. olīveļļas (aptuveni 45 ml)
- 6 zariņi pētersīļa
- 50 g rīvmaizes
- 30 g maltu riekstu
- sāls un pipari
- 2 ēdamk. “shoyu” vai sojas mērces (aptuveni 30 ml)
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 1 h
Standing time: 10 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C, izmantojot režīmu ar ventilatoru.
Sagriež puravu 2 cm lielos gabalos (zaļās daļas var izmantot zupu pagatavošanai). Ievieto puravus UltraPro 2L, pārlej tos ar 1 l vāroša ūdens. Uzliek vāku, ļauj nostāvēties 10 minūtes, tad nokāš.
Nomizo burkānus un sagriež tos 1 cm biezās šķēlēs. Nomizo bietes, sagriež tās aptuveni 2 cm biezās šķēlēs, noskalo tās, nožāvē uz papīra dvieļa.
Nomizo ķiploka daiviņas, sagriež tās uz pusēm un izņem zaļo vidu. Sagriež sīpollokus 2 daļās.
Nokāstajiem puraviem UltraPro traukā pievieno burkānus, bietes, divas ķiploka daiviņas un sīpollokus. Apsmidzina dārzeņus ar olīveļļu un viegli tos apmaisa, izmantojot Silikona lāpstiņu.
Uzliek vāku un cep 40 minūtes.
Sasmalcina pētersīļu lapas kopā ar atlikušo ķiploku, izmantojot SuperSonic mazo smalcinātāju. Pievieno rīvmaizi, samaltus riekstus, šķipsniņu sāls un vēlreiz visu sajauc.
Kad dārzeņi cepušies 40 minūtes, tiem pievieno “shoyu” vai sojas mērci un piparus, viegli apmaisa. Pārber dārzeņiem masu, kas sagatavota, izmantojot SuperSonic mazo smalcinātāju.
Cep bez vāka vēl 20 minūtes 190 °C.
Additional Note:
BIETES var palīdzēt aknu detoksikācijas procesā. Tās satur vielas, kas var palīdzēt aktivizēt aknu funkcijas. Tām savukārt ir nozīme asins attīrīšanā.