Skip to content
Back to Recipes

Vegāniski burgeri ar koriandru, laimu un melnajām pupiņām

Vegāniski burgeri ar koriandru, laimu un melnajām pupiņām

Ingredients (4 people):

  • 425 g konservētu melno pupiņu (noskalotas, notecinātas)
  • 75 g rīvmaizes (±¾ tases)
  • 1 sarkanā paprika
  • 5 ml ķiploku pulvera (±1 tējk.)
  • 4 koriandra zariņi
  • 5 ml sāls (±1 tējk.)
  • 1 laima sula
  • Pasniegšanai:
  • Burgeru maizītes, koriandra lapas, tomātu šķēles, sarkanā sīpola šķēles...

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 20 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Izmanto Supersonic smalcinātāju Extra, kam pievienots asmens. Ievieto tajā visas sastāvdaļas, aizver un velk auklu, līdz tās ir rupji sablendētas.

  • Sadala maisījumu 4 vienādās porcijās, un ar Hamburgeru presi izveido vienādus plāceņus

  • Pagatavošana ar Micro Pro sērijas grilu:

    1. Ievieto 2 plāceņus Micro Pro sērijas grilā. Uzliek grila vāku zemajā pozīcijā un gatavo mikroviļņu krāsnī, kas iestatīta uz 900 vatiem, 8 minūtes. Apgriež plāceņus un gatavo tos mikroviļņu krāsnī vēl 2 minūtes.

    2. Ievieto grilā atlikušos 2 plāceņus, uzliek grila vāku zemajā pozīcijā un gatavo mikroviļņu krāsnī, kas iestatīta uz 900 vatiem, 6 minūtes. Apgriež plāceņus un gatavo tos mikroviļņu krāsnī vēl 2 minūtes.
  • Pagatavošana uz plīts:

    Uzkarsē eļļu uz lielas pannas vidējā karstumā. Liek plāceņus pannā un cep 5-7 minūtes no katras puses.

  • Pagatavošana cepeškrāsnī:

    1. Izņem no cepeškrāsns cepamo pannu un uzsilda cepeškrāsni līdz 190 °C. Novieto silikona paliktni cepšanai ar malu uz aukstas krāsns pannas.
    2. Uzliek plāceņus uz silikona paliktņa cepšanai un cep 20 minūtes. Kad pagājusi puse laika, apgriež.
  • Pirms pasniegšanas ieliek plāceņus burgeru maizītēs un pievieno izvēlētās piedevas.

Additional Note: