Skip to content
Back to Recipes

DĀRZEŅU SALĀTI UN TUNZIVS IESMIŅI

DĀRZEŅU SALĀTI UN TUNZIVS IESMIŅI

Ingredients (6 people):

  • 275 g kubiņos sagrieztas svaigas tunzivs
  • 1 ēdamk. eļļas
  • 6 vidēja lieluma olas
  • 150 g pākšu pupiņu
  • 150 kartupeļu
  • 6 koka iesmiņi
  • 2 ēdamk. sezama sēklu
  • 2 salātlapas
  • 1/2 sarkanā sīpola
  • 150 g tomātu
  • 500 g nomazgāta un nosusināta lapu salātu maisījuma
  • 2 koriandra zariņi
  • Marināde
  • 1 ēdamk. eļļas
  • 2 ēdamk. sojas mērces
  • 2 tējk. saldās sojas mērces
  • 2 g svaiga ingvera
  • 2 g svaigas citronzāles

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • raukā „Freezer Mates vidēji zemais 1 l” sajauc visas marinādes sastāvdaļas un tunzivs kubiņus. Ieliek ledusskapī 20 min marinēties.

  • Trauka „Micro Urban lielais” pamatnē ielej 400 ml ūdens un virsū uzliek ekranēto caurduri. Ar apziešanas otu viegli ieziež ar eļļu sešas 80 ml porciju veidnes. Porciju veidnes ieliek ekranētajā caurdurī un katrā iesit vienu olu. Porciju veidnes neaizvāko.

  • Nosedz ar ekranēto vāku un ar 600 vatu jaudu gatavo mikroviļņu krāsnī 7 min, lai olas būtu mīksti vārītas, vai 9 min, lai olas būtu cieti vārītas. Izņem porciju veidnes no trauka „Micro Urban lielais” un noliek malā.

  • Ielej 400 ml ūdens tīrā trauka „Micro Urban lielais” pamatnē. Sagriež pākšu pupiņas, nomizo un sagriež kubiņos kartupeļus, ieliek ekranētajā caurdurī un uzliek uz pamatnes. Uzliek vāku un ar 900 vatu jaudu gatavo mikroviļņu krāsnī aptuveni 10 minūtes.

  • Marinēto tunzivi uzsprauž uz koka iesmiņiem un apviļā sezama sēklās. Seklajā caurdurī ieliek abas salātlapas un virsū uzliek iesmiņus.

  • Kad beidzies pirmais kartupeļu un pākšu pupiņu gatavošanas laiks, uz ekranētā caurdura uzliek seklo caurduri, nosedz ar vāku un ar 900 vatu jaudu gatavo mikroviļņu krāsnī aptuveni 4 min. Ļauj 5 min nostāvēties.

  • Nomizo sīpolu un tomātu un sagriež, izmantojot „MandoChef” (2. biezums).

  • Uz katra pasniegšanas šķīvja uzliek glītu sauju lapu salātu maisījuma, dažas koriandra lapiņas un garnē ar olu, tomātiem, sīpoliem, pākšu pupiņām un tunzivs iesmiņu. Pieliek izvēlēto mērci, sāli un piparus.

Additional Note: