Skip to content
Back to Recipes

Itāļu rīsi

Itāļu rīsi

Ingredients (4 people):

  • 300 ml gargraudu rīsu
  • 500 ml ūdens
  • 25 ml olīveļļas
  • 2 ēd. k. ciedru riekstu
  • 1 naža gals safrāna
  • 2 sīpoli
  • 1 ēd. k. baltvīna
  • 4 tomāti
  • 2 ēd. k. puravu
  • 1 tējk. sāls
  • ¼ tējk. piparu
  • 30 g rīvēta Parmas siera

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 20 min.

Difficulty: easy

Preparation:

Rīsus skalo ūdenī, līdz ūdens ir dzidrs. Rīsus ieber EasyRice traukā un pievieno ūdeni. Traukam uzliek vāku un gatavo mikroviļņu krāsnī 15 min. pie 800 W. Ļauj rīsiem atdzist 5 min. un tad apmaisa ar Silikona lāpstiņu.

Uzkarsē eļļu T chefseries 28 cm pannā. Pievieno ciedru riekstus un safrānu, un grauzdē, līdz rieksti kļūst zeltaini. Sasmalcina sīpolus ar ExtraChef. Uz pannas pievieno sīpolus un baltvīnu un cep 2 min.

Pannu noņem no plīts, pievieno sagrieztus tomātus, puravus, rīsus, sāli un piparus. Ēdienu dekorē ar rīvētu Parmas sieru un pasniedz uzreiz.