Skip to content
Back to Recipes

Kausētas šokolādes kēksiņi

Kausētas šokolādes kēksiņi

Ingredients (6 people):

SASTĀVDAĻAS (6 KĒKSIŅIEM):
125 g tumšās šokolādes
(apmēram 55% kakao):
125 g sviesta
125 ml miltu
100 ml cukura
3 olas
2 olu baltumi

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 13 min.

Difficulty: easy

Preparation:

1. Uzkarsējiet cepeškrāsni
ventilatora režīmā līdz 180°C.
2. Salauziet šokolādi gabaliņos un
sadaliet sviestu 4-5 gabaliņos. Gan
šokolādi, gan sviestu lieciet krūzē
MicroCook 1 l, uzlieciet vāku un
gatavojiet mikroviļņu krāsnī 2 min.
ar 600 vatu jaudu. Ļaujiet pastāvēt
2 min. un samaisiet.
3. Bļodā ar putošanas slotiņu II
sajauciet miltus un cukuru.
Pievienojiet olas un olu baltumus,
maisījumu kārtīgi sakuļot, un tad
turpiniet maisīt tāpat, kā iepriekš
maisījāt izkausēto šokolādi.
4. Novietojiet silikona kēksu formu
uz auksta cepeškrāsns režģa un
iepildiet maisījumu katrā iedobītē.
5. Cepiet 9-11 min.
6. Ļaujiet kēksiņiem 2 min. pastāvēt
istabas temperatūrā, tad uzmanīgi
izņemiet tos no formas iedobītēm.
7. Uzreiz pasniedziet kopā ar olu
krēmu vai aveņu mērci.