Skip to content
Back to Recipes

Klasiskā šokolādes kūka

Klasiskā šokolādes kūka

Ingredients (6 people):

  • 125 g tumšās šokolādes
  • 125 g mīksta sviesta
  • 150 ml cukura
  • 3 olas
  • 300 ml miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Glazūra:
  • 200 g šokolādes
  • 1 ēdamk. piena

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

Ar U sērijas Virtuves nazi šokolādi un sviestu sagriež vienādi lielos gabalos un ievieto MicroCook 1,5 l apaļajā traukā. Traukam uzliek vāku un sastāvdaļas kausē mikroviļņu krāsnī 2 min. pie 600 W.

Trauku izņem no mikroviļņu krāsns un apmaisa ar Silikona lāpstiņu, līdz sviesta un šokolādes masa ir viendabīga. Pievieno cukuru un olas.

Miltus, sodu un cepamo pulveri sajauc Mīklas bļodā 4,5 l un pakāpeniski pievieno mīklai, līdz tiek iegūta viendabīga masa.

Kūku cep MicroCook 1,5 l apaļajā traukā bez vāka 7–8 minūtes pie 600 W. Kūkā iedur ar kociņu, lai pārbaudītu, vai tā ir gatava. Ja kūka nav gatava, to īsos intervālos turpina gatavot mikroviļņu krāsnī.

Kūku izņem no mikroviļņu krāsns un atdzesē 10 min., pirms to izņem no formas. Ar Silikona lāpstiņu atbrīvo trauka maliņas no kūkas un kūku izliek uz šķīvja.

Glazūra: nomazgā un noslauka MicroCook 1,5 l apaļo trauku. Sagriež šokolādi vienādos gabalos ar U sērijas Virtuves nazi un ievieto MicroCook 1,5 l apaļajā traukā. Šokolādi pārlej ar pienu un apmaisa ar Silikona lāpstiņu. Uzliek vāku un gatavo mikroviļņu krāsnī 2½ min. pie 600 W. Kad kūka ir atdzisusi, ar mazo Silikona nazis pārklāj šokolādes glazūru.