Ingredients (6 people):
- 3 lieli brokoļi (±1,5 kg)
- 1 mazs sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 75 ml olīveļļas (±⅓ tases)
- Sāls un pipari
- 150 g Parmesan siera
- 60 g miltu (±½ tases)
- 60 ml saulespuķu eļļas (±¼ tases)
- 600 ml piena (istabas temperatūrā) (±2½ tases)
- 1 šķipsna rīvēta muskatrieksta
- 250 ml saldā krējuma (±1 tase)
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 40 min.
Difficulty: easy
Costs: low
Preparation:
Uzsilda cepeškrāsni līdz 250 °C.
Sagriež brokoļus mazās “rozītēs”, nomazgā un notecina.
Nomizo sīpolu un ķiploku, sasmalcina tos.
Ieber brokoļus, sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, olīveļļu, sāli un piparus lielā bļodā, sakrata, lai sajauktu visas sastāvdaļas. Ieber sagatavotos brokoļus UltraPro 3,3 l, uzliek vāku un cep 20 minūtes.
Samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 220 °C.
Sarīvē Parmesan sieru, izmantojot divpusējo siera rīvi.
MicroCook krūzē 1 l sajauc miltus un saulespuķu eļļu. Pievieno sāli un piparus, tad, nepārtraukti maisot, lēni pievieno pienu*. Uzliek vāku, un 3 minūtes gatavo mikroviļņu krāsnī, iestatot jaudu uz 600 vatiem. Apmaisa un turpina gatavot mikroviļņu krāsnī vēl 2 minūtes. Vēlreiz apmaisa, pievieno rīvēto muskatriekstu, pusi no rīvētā Parmesan siera un saldo krējumu.
Uzlej sagatavoto maisījumu brokoļiem, kas atrodas UltraPro, pārber pāri atlikušo Parmesan sieru un cep cepeškrāsnī bez vāka aptuveni 15 minūtes.
Additional Note:
*Metāla putošanas slotiņa ir lieliski piemērota produktu sajaukšanai MicroCook krūzē, jo tā nesaskrāpē trauka sieniņas.