Ingredients (12 people):
- 6 cieti vārītas olas
- 55 g majonēzes (±¼ tases)
- 10 ml Dižonas sinepju (±2 tējkarotes)
- Sāls un pipari pēc garšas
- VARIĀCIJAS
- Tradicionālā
- 5 ml čilli mērces (pēc izvēles) (±1 tējkarote)
- Kūpināta paprika (garnējumam)
- Ar kūpinātu lasi
- 40 g kūpināta laša (sagriezts mazos kubiņos)
- 30 g skābā krējuma (±2 ēdamkarotes)
- 10 ml kaperu ar sālījumu (±2 tējkarotes)
- 10 ml sarkanā sīpola (±2 tējkarotes) (smalki sakapāts)
- 5 ml svaigu diļļu (±1 tējkarote)
- Asais Chorizo
- 60 g ceptas Chorizo desas (sakapāta)
- 5 ml kaltēta koriandra (±1 tējkarote)
- 2 ml kumīna (±½ tējkarotes)
- 1 ml čilli pulvera (±¼ tējkarotes)
- 1 laims (izspiests sulā)
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Olas pārgriež gareniski uz pusēm. Tām izņem dzeltenumus, kurus ieliek ātrajā smalcinātājā.
Olu dzeltenumiem ātrajā smalcinātājā pievieno majonēzi, sinepes, sāli, piparus un izvēlētās sastāvdaļas. Uzliek vāku un velkot auklu sajauc, līdz masa kļuvusi vienmērīga.
Izmantojot mazo porciju karoti, paņem olu dzeltenuma maisījumu un ievieto to olas baltumā. Atkārto, kamēr visas olas ir piepildītas
Dekorē ar izvēlēto garnējumu.
Additional Note:
Padoms: Jau laikus atlieciet malā dažas izvēlētās sastāvdaļas (kūpinātu papriku, svaigas dilles vai ceptu Chorizo) olu garnēšanai, lai pabeigtu gatavošanu ātrāk.