Skip to content
Back to Recipes

Pildītas olas

Pildītas olas

Ingredients (12 people):

  • 6 cieti vārītas olas
  • 55 g majonēzes (±¼ tases)
  • 10 ml Dižonas sinepju (±2 tējkarotes)
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • VARIĀCIJAS
  • Tradicionālā
  • 5 ml čilli mērces (pēc izvēles) (±1 tējkarote)
  • Kūpināta paprika (garnējumam)
  • Ar kūpinātu lasi
  • 40 g kūpināta laša (sagriezts mazos kubiņos)
  • 30 g skābā krējuma (±2 ēdamkarotes)
  • 10 ml kaperu ar sālījumu (±2 tējkarotes)
  • 10 ml sarkanā sīpola (±2 tējkarotes) (smalki sakapāts)
  • 5 ml svaigu diļļu (±1 tējkarote)
  • Asais Chorizo
  • 60 g ceptas Chorizo desas (sakapāta)
  • 5 ml kaltēta koriandra (±1 tējkarote)
  • 2 ml kumīna (±½ tējkarotes)
  • 1 ml čilli pulvera (±¼ tējkarotes)
  • 1 laims (izspiests sulā)

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Olas pārgriež gareniski uz pusēm. Tām izņem dzeltenumus, kurus ieliek ātrajā smalcinātājā.

  • Olu dzeltenumiem ātrajā smalcinātājā pievieno majonēzi, sinepes, sāli, piparus un izvēlētās sastāvdaļas. Uzliek vāku un velkot auklu sajauc, līdz masa kļuvusi vienmērīga.

  • Izmantojot mazo porciju karoti, paņem olu dzeltenuma maisījumu un ievieto to olas baltumā. Atkārto, kamēr visas olas ir piepildītas

  • Dekorē ar izvēlēto garnējumu.

Additional Note:

Padoms: Jau laikus atlieciet malā dažas izvēlētās sastāvdaļas (kūpinātu papriku, svaigas dilles vai ceptu Chorizo) olu garnēšanai, lai pabeigtu gatavošanu ātrāk.