Ingredients (24 people):
- 90 g siera (Emmental vai Parmesan)
- 270 g rissoto rīsu (Arborio)
- 700 ml ūdens
- 30 g nesālīta sviesta (istabas temperatūrā)
- Sāls un pipari
- Panējumam
- 30 g rīvmaizes
- 65 g siera (Parmesan vai Emmental)
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 38 min.
Standing time: 20 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Sarīvē visu sieru (90 g un 65 g), izmantojot siera rīvi ar trauku, novieto katru no sieriem atsevišķi.
Skalo rīsus, izmantojot sietu, kamēr ūdens vairs nepaliek balts. Notecina.
Ievieto rīsus un ūdeni rīsu pagatavošanas traukā mikroviļņu krāsni, uzliek vāku un liek mikroviļņu krāsnī uz laiku no 16 līdz 18 minūtēm, uz 600 vatiem. Ļauj nostāvēties 5 minūtes. Ja rīsu pagatavošanas trauka apakšā ir ūdens, ievieto mikroviļņu krāsnī uz vēl 1 līdz 2 minūtēm.
Pievieno sviestu, rīvēto sieru, sāli un piparus. Maisa līdz sviests ir pilnībā izkusis. Ļauj nostāvēties aptuveni 10-15 minūtes. Nostāvoties ilgāk, maisījums paliks stingrs un to būs grūtāk izņemt no trauka.
Izņemiet no cepeškrāsns pannu un uzsildiet krāsni līdz 220 °C ar konvekciju.
Panēšanai: Izmantojot Supersonic smalcinātāju Extra, sasmalcina rīvmaizi un rīvēto sieru. Tad ieber maisījumu vidēja izmēra bļodā.
Novietojiet silikona cepešpannu ar malu uz auksta krāsns plaukta vai metāla cepešpannas.
Izmantojot vidējā izmēra karoti porcijām, izveido kroketes, apviļā tās rīvmaizes un siera maisījumā, lai tās pilnībā apklātu, tad novieto uz paliktņa cepšanai.
Cep aptuveni 20 minūtes. Pasniedz kā uzkodu vai pirmo ēdienu kopā ar zaļajiem salātiem.
Additional Note: