Skip to content
Back to Recipes

Rīsu kroketes ar sieru

Rīsu kroketes ar sieru

Ingredients (24 people):

  • 90 g siera (Emmental vai Parmesan)
  • 270 g rissoto rīsu (Arborio)
  • 700 ml ūdens
  • 30 g nesālīta sviesta (istabas temperatūrā)
  • Sāls un pipari
  • Panējumam
  • 30 g rīvmaizes
  • 65 g siera (Parmesan vai Emmental)

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 38 min.

Standing time: 20 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Sarīvē visu sieru (90 g un 65 g), izmantojot siera rīvi ar trauku, novieto katru no sieriem atsevišķi.

  • Skalo rīsus, izmantojot sietu, kamēr ūdens vairs nepaliek balts. Notecina.

  • Ievieto rīsus un ūdeni rīsu pagatavošanas traukā mikroviļņu krāsni, uzliek vāku un liek mikroviļņu krāsnī uz laiku no 16 līdz 18 minūtēm, uz 600 vatiem. Ļauj nostāvēties 5 minūtes. Ja rīsu pagatavošanas trauka apakšā ir ūdens, ievieto mikroviļņu krāsnī uz vēl 1 līdz 2 minūtēm.

  • Pievieno sviestu, rīvēto sieru, sāli un piparus. Maisa līdz sviests ir pilnībā izkusis. Ļauj nostāvēties aptuveni 10-15 minūtes. Nostāvoties ilgāk, maisījums paliks stingrs un to būs grūtāk izņemt no trauka.

  • Izņemiet no cepeškrāsns pannu un uzsildiet krāsni līdz 220 °C ar konvekciju.

  • Panēšanai: Izmantojot Supersonic smalcinātāju Extra, sasmalcina rīvmaizi un rīvēto sieru. Tad ieber maisījumu vidēja izmēra bļodā.

  • Novietojiet silikona cepešpannu ar malu uz auksta krāsns plaukta vai metāla cepešpannas.

  • Izmantojot vidējā izmēra karoti porcijām, izveido kroketes, apviļā tās rīvmaizes un siera maisījumā, lai tās pilnībā apklātu, tad novieto uz paliktņa cepšanai.

  • Cep aptuveni 20 minūtes. Pasniedz kā uzkodu vai pirmo ēdienu kopā ar zaļajiem salātiem.

Additional Note: