Skip to content
Back to Recipes

ŠOKOLĀDES UN LAZDU RIEKSTU NECEPTĀ SIERA KŪKA

ŠOKOLĀDES UN LAZDU RIEKSTU NECEPTĀ SIERA KŪKA

Ingredients (12 PORCIJAS):

  • 250 g drūpoši vai sviesta cepumi
  • 150 g sviesta (atlaidināta) (2/3 tases)
  • 250 g šokolādes un lazdu riekstu krēma (atlaidināta)
  • 400 g krēmsiera (atlaidināta)
  • 30 g pūdercukura (1/4 tases)
  • 1 šķipsniņa sāls Pasniegšanai (pēc izvēles)
  • Svaigas ogas, šokolādes skaidiņas, grauzdēti lazdu rieksti

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 2 h

Difficulty: average

Preparation:

  • Lieciet cepumus un atlaidināto sviestu SuperSonic lielajā smalcinātājā. Kapājiet, līdz cepumi ir sasmalcināti smalkās drumstalās.

  • Stingri piespiediet drumstalas silikona cepešpannā. Lieciet ledusskapī un atstājiet, līdz drumstalu masa ir sacietējusi.

  • Mīklas bļodā lieciet atlaidinātu šokolādes un lazdu riekstu krēmu, atlaidinātu krēmsieru, pūdercukuru un sāli. Samaisiet viendabīgā masā.

  • Ielejiet siera kūkas maisījumu silikona cepešpannā, pa virsu drumstalu pamatnei. Ar lāpstiņu izlīdziniet siera kūkas virspusi. Lieciet ledusskapī uz 2 stundām, līdz masa ir kļuvusi stingrāka.

  • Uzmanīgi izņemiet siera kūku no formas, uzliekot to uz servēšanas šķīvja. Sagrieziet šķēlēs un pirms pasniegšanas
    garnējiet ar šokolādes skaidiņām, sakapātiem grauzdētiem lazdu riekstiem un svaigām ogām.

Additional Note: