Skip to content
Back to Recipes

ZEMEŅU UN VANIĻAS SALDĒJUMA FORMA

ZEMEŅU UN VANIĻAS SALDĒJUMA FORMA

Ingredients (8 people):

  • 1 vaniļas pāksts
  • 200 ml saldā krējuma (ļoti auksta)
  • 200 g kondensētā piena ar cukuru
  • 300 g zemeņu
  • 2 olbaltumi
  • 75 g pūdercukura

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 8 h

Difficulty: easy

Preparation:

  • Ar universālā naža palīdzību pārgrieziet vaniļas pāksti gareniski un izņemiet sēkliņas.

  • Izmantojot Speedy Chef, saputojiet aukstu saldo krējumu stingrās putās. Pievienojiet vaniļas sēkliņas, pusi kondensētā piena un uzmanīgi samaisiet ar silikona lāpstiņu. Nolieciet maisījumu malā kanniņā ar iedaļām 2 l Eazy.

  • Noskalojiet zemenes un noņemiet tām kauslapiņas. Ievietojiet tās ātrajā smalcinātājā un sablendējiet, līdz masa
    kļūst viendabīga. Pievienojiet atlikušo kondensēto pienu un no jauna samaisiet.

  • Tīrā Speedy Chef sakuliet olbaltumus stingrās putās. Pievienojiet pūdercukuru un turpiniet putot vēl dažas sekundes. Ar silikona lāpstiņas palīdzību uzmanīgi iecilājiet ātrā smalcinātāja saturu olbaltumos.

  • Pamīšus lieciet abu maisījumu kārtas želejas formā.

  • Saldējiet vismaz 8 h.

  • Lai būtu vieglāk izņemt, ar siltā ūdenī samitrinātu sūkli vai nelielu dvieli uz dažām sekundēm noslaukiet želejas formas Jel Ring ārpusi. Labākā saldējuma konsistence būs tad, ja izņemsiet to no formas 10 min. pirms pasniegšanas.

Additional Note: